PGF Romania

Project Generating Facility

cautare      cautare

Problema romilor, la Bruxelles

Franta a cerut la Bruxelles ca statele membre ai caror cetateni sunt romii prezenti pe teritoriul francez sa caute o solutie pentru reintegrarea acestora. Romania spune ca Europa ar putea aloca mai multi bani pentru programe mai clare pentru integrarea lor sociala.


Franta este confruntata cu delicventa romilor pe teritoriul sau si prin urmare cere ca statele ai caror cetateni sunt acesti romi fie sa-i reia, fie sa ajute statul francez la integrarea acestora.

Nu putem utiliza conceptul non discriminarii pentru a-i lasa pe acesti oameni sa comita acte de delicventa pe teritoriul nostru a declarat la Bruxelles, secretarul de stat Pierre Lellouche.

Fara a dori sa stigmatizeze aceasta minoritate, Franta vrea sa atace acum aceasta problema impreuna cu tarile din care acestia provin.

Fiind direct vizata, Romania a amintit tot la Bruxelles, drept raspuns la interpelarea franceza, ca minoritatea roma beneficiaza de multiple programe de includere sociala in tara si ca aceste cazuri despre care vorbeste Franta sunt izolate.

Ministrul de externe Teodor Baconshi a mai adaugat ca “Libertatea lor de miscare nu poate fi limitata prin masuri legale si cu atat mai putin extra judiciare”.

Libera circulatie nu inseamna dreptul de a comite infractiuni si de a se deda traficului de copii si retelelor de droguri si prostitutie, a raspuns Pierre Lellouche.

Iar datoria integrarii sociale a romilor le apartine tarilor lor de provenienta, a subliniat Franta care a explicat ca din cele 11 milioane de romi ce traiesc in Europa, 9 milioane au pasaport comunitar.

Romii sunt insa greu de integrat, a recunoscut Pierre Lellouche care de fapt exprima aici o dorinta a Presedintelui Nicolas Sarkozy, hotarat acum sa rezolve o problema sociala si de delicventa cu care Franta se confrunta.

Detalii suplimentare gasiti aici.

|

Ultimele Comunitati

judetul Prahova
Boldesti Scaieni Boldesti-Scaieni este un oras industrial- agrar din judetul Prahova, situat la 11 KM nord de Municipiul Ploiesti, in zona...
judetul Iasi
Miroslovesti Comuna Miroslovesti este situata in S-E Podisului Sucevei (Podisul Falticenilor) si in N-V judetului Iasi. Este strabatuta de la nord...
judetul Caras-Severin
Gradinari Satul Gradinari, din comuna cu acelasi nume, este situat in sudul Banatului, in judetul Caras Severin. Pana in 1965,...
judetul Maramures
Coltau Comuna Coltau se afla in judetul Maramures, intre dealurile Silvaniei, de-a lungul raului Lapu. Localitatea este formata din doua sate,...

Parteneri

Fundatia Pentru Dezvoltarea Societatii CivileFondul Roman de Dezvoltare SocialaInstitutul pentru Politici Publice a sprijinit PGF Romania in perioada Septembrie 2009 - Martie 2011

Harta facilitare

© 2017 PGF Romania
toate drepturile rezervate
The Project Generation Facility is a component of the initiative "Making the Most of EU funding for Roma Inclusion".
The initiative is managed by the Local Government and Public Service Reform Initiative of the Open Society Institute.
home  |   prezentare parteneri  |   prezentare comunitati  |   resurse  |   evenimente  |   contact
concept si dezvoltare: Cucos Sorin

Designed by SmartBranding


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0